Motivering til behandling

Læs mere udførligt på Møllens hjemmeside - klik her

Du må aldrig give alkoholikere et valg

Når ’Møllen’ modtager henvendelser om hjælp til alkoholbehandling kommer 80 % af henvendelserne fra pårørende til alkoholikeren. Det er typisk den nærmeste familie, venner eller kolleger, der henvender sig. Ikke sjældent fordi, at man nu som pårørende er helt derude, hvor alt andet lige fra velmente samtaler og usikre aftaler til pakkede kufferter, har været i spil uden andre resultater på bundlinjen end en endnu større ophobning af frustrationer hos både alkoholikeren og de pårørende. Der er kun én vej! Man må aldrig give en alkoholiker et valg, hvis alkoholbehandlingen skal have bare den mindste chance for succes. Det er behandling, og det er her og nu!

​Sandheden er det stærkeste middel mod alkoholisme

Det kan være frustrerende for de pårørende, at se alkoholmisbrugerens deroute. Løgne og manipulationer er en del af alkoholismen. De pårørende kommer i tvivl. Han/hun har arbejde og drikker kun i weekenderne eller lidt om aftenen. Han/hun drikker ikke på jobbet osv.” Men! Det vigtigste er at se på, hvilke problemer alkoholmisbruget giver familien, ikke hvor meget eller hvad der drikkes, hvor og hvornår. 

Sandheden skal ses i øjnene alle omkring alkoholmisbrugeren skal tale åbent om det. Alle skal fortælle sandheden og alkoholikeren skal vide at alle siger sandheden højt. På den måde kommer man løgnen til livs og trænger igennem til den lidende alkoholiker.

Opbygning af motivationen.

For at opnå motivationen, må alkoholikeren stilles nogle kontante konsekvenser i udsigt. Når der er den samme holdning, mellem familie, venner opnåes der næsten altid resultater. 

Løfter som; "jeg vil gøre alt for dig, hvis du holder op med at drikke" har ingen virkning, alkoholikeren har en stærk sygelig trang til alkohol. Det har større effekt, at fremsætte løfter om afsløring af alkoholikerens misbrug.
Trusler som: ”vi bliver skilt”, ” eller "du mister arbejdet”, ”vi anmelder dig for spritkørsel” eller ”du får ikke dine børn at se” vil straks give en reaktion hos alkoholikeren.

Professionel hjælp.

Vi tilbyder gratis rådgivning alle ugens dage og vejleding i motivationsfasen. For at motivere rigtigt, er der nogle ord som ikke må bruges, og vendinger som helst skal bruges.

Ofte er en fast beslutsomhed, kombineret med de rette velvalgte ord og nogle fysiske handlinger, tilstrækkelig til at bringe alkoholikeren i alkoholbehandling. Hvad der er bedst at gøre i den konkrete situation, er afhængigt af de individuelle forhold. Rådgivning før du gør noget er vigtigt.

Ultimatum - Intervention.

Vi kan tilbyde hjælptil en intervention når forudsætningerne er tilstede.

En intervention er en meget effektiv måde til, at hjælpe alkoholikeren i behandling.
Ved en intervention kommer vores professionelle og erfarne "interventionist" og taler med familien og
vennerne til alkoholikeren.
Der aftales hvor interventionen forberedes og hvornår alkoholikeren skal stilles overfor et valg.
En intervention er kun muligt når hele familien og venner er instillet på at hjælpe og at alkoholikeren ikke er orienteret om interventionen.

Interventioner

Møllen har gennemført interventioner 143 gange og ud af disse er 139 alkoholikere kommet i behandling samme

Hjæp til motivation hos pårørende

Vi hjælper pårørende med, at motivere den afhængige så han/hun ønsker, at komme i alkoholbehandling.

Den bedste behandling hos os

Alkoholbehandling på vores behandlingscenter er tilrettelagt, så klienten får den bedste behandling.

Alkoholbehandling i smukke omgivelser

Vi har 13 eneværelser beliggende i den smukke natur nær Tørring, som byder på fred og ro.

Har du brug for hjælp eller rådgivning?

Vi sidder klar på telefonen. Ring i dag hvis du har brug for professionel rådgivning.
​Uanset om du er pårørende eller du selv er i et alkoholmisbrug - vi sidder klar til at hjælpe.