Antabusser ifm. alkoholbehandling

Antabus – nej tak! Ja tak til livet

Danmark har en nagelfast tradition for at udskrive antabus i alkoholbehandlingen. Faktisk udskrives 50 % af al antabus i verden i Danmark. Men vi hører tit og ofte fra fortvivlede pårørende at ”han har altså været på antabus, men det virker ikke”! Nej, for antabus alene fjerner jo ikke trangen til at drikke; det afholder folk fra at blive behandlet for de ægte problemer og de følelsesmæssige årsager, der ligger til grund for at alkoholikeren udfylder hullerne i sjælen med flydende smertestillende plaster i form af alkohol. Derfor er vores klare holdning, at antabus kun bør anvendes i en professionelt foranstaltet kombination med terapibehandling under supervision af veluddannede misbrugskonsulenter!

Den typiske alkoholiker

Der er nogle gennemgående karakteristiske træk, der kendetegner de fleste alkoholikere. Der er ofte tale om folk, der ligger over gennemsnittet intelligensmæssigt. Det er ofte kreative, arbejdsomme mennesker med en enten musikalsk eller kunstnerisk åre, og som er gode til de ’skæve vinkler’ på tilværelsen. De er ofte perfektionister, meget arbejdsomme (er ofte på overarbejde) og særdeles pligtopfyldende. Det er meget følelsesbetonede mennesker, som dog har svært ved at håndtere følelser, og de har ofte også svært ved at komme tæt på andre mennesker. De elsker at gøre noget godt for andre mennesker, men er grundlæggende ikke så gode til at gøre noget godt for sig selv.

Alkoholisme er en sygdom

Det er også vigtigt at pointere, at alkoholisme er en genetisk betinget arvelig sygdom. Den udløses ikke altid, men der er en lang række udløsende faktorer, som den ’potentielle alkoholiker’ har svært ved at tackle og derfor ender ud med et misbrug. Et misbrugsproblem som den klassiske alkoholiker med stor charme og selvsikkerhed vil benægte og afvise til det allersidste, og dermed udsætte sig selv og sine nærmeste for et liv i daglig sygdomsfornægtelse fyldt med løgne og frustrationer. Familien vil opleve alkoholikeren som et menneske, der ved indtag af 1-2 genstande taber kontrollen, og forandrer personlighed i bedste Dr. Jekyll Mr. Hyde-stil, hvilket især går ud over de nærmeste pårørende.

Misbruget bliver progressivt større, og man vil også opleve op til 90 % af de kvindelige alkoholikere og 65 % af de mandlige blive ramt af depressioner. En typisk alkoholiker vil føle angst og frygt, og han/hun er bange for at falde uden for og bange for at miste , sit job og sin familie. Vedkommende vil føle udpræget grad af mindreværd. Vi ved det er viktigt med terapeutisk hjælp fra den første dag. Det er befriende at opdage: "jeg er ikke den eneste der har det sådan"​

Hjæp til motivation hos pårørende

Vi hjælper pårørende med, at motivere den afhængige så han/hun ønsker, at komme i alkoholbehandling.

Den bedste behandling hos os

Alkoholbehandling på vores behandlingscenter er tilrettelagt, så klienten får den bedste behandling.

Alkoholbehandling i smukke omgivelser

Vi har 13 eneværelser beliggende i den smukke natur nær Tørring, som byder på fred og ro.

Har du brug for hjælp eller rådgivning?

Vi sidder klar på telefonen. Ring i dag hvis du har brug for professionel rådgivning.
​Uanset om du er pårørende eller du selv er i et alkoholmisbrug - vi sidder klar til at hjælpe.