Døgntelefon:

7026 1224​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

ALKOHOLISME

Alkoholisme er en sygdom

Det er også vigtigt at pointere, at alkoholisme er en genetisk betinget arvelig sygdom. Den udløses ikke altid, men der er en lang række udløsende faktorer, som den ’potentielle alkoholiker’ har svært ved at tackle og derfor ender ud med et misbrug.

Et misbrugsproblem som den klassiske alkoholiker med stor charme og selvsikkerhed vil benægte og afvise til det allersidste, og dermed udsætte sig selv og sine nærmeste for et liv i daglig sygdomsfornægtelse fyldt med løgne og frustrationer. Familien vil opleve alkoholikeren som et menneske, der ved indtag af 1-2 genstande taber kontrollen, og forandrer personlighed i bedste Dr. Jekyll Mr. Hyde-stil, hvilket især går ud over de nærmeste pårørende.

Misbruget bliver progressivt større, og man vil også opleve op til 90 % af de kvindelige alkoholikere og 65 % af de mandlige ditto blive ramt af depressioner. En typisk alkoholiker vil føle angst og frygt, og han/hun er bange for at falde uden for og bange for at miste , sit job og sin familie.

Vedkommende vil føle udpræget grad af mindreværd og er konstant på mentalt overarbejde. Vi anser det for yderst vigtigt, at alkoholikeren udover alkoholbehandlingen også får psykisk hjælp fra dag et, og at vi er med til at lægge spor, der fører alkoholikeren ud af de depressive nedture.​

BEHANDLINGSCENTER MØLLEN | ALSTED SKOVVEJ 5 | 7160 TØRRING | E-MAIL: INFO@MOLLEN.DK | TLF: 7026 1224